На дводенному воркшопі у Львові, який 25-26 жовтня 2019 року провела УАМБ в рамках проекту «Поширення успішного досвіду місцевих медіа для збільшення стійкості усіх реформованих друкованих медіа», редактори місцевих роздержавлених видань обмінювалися досвідом. Ірина Телька, головний редактор районної газети «Миколаївські Вісті», розповіла колегам, як проведена ними влітку 2019 року серія онлайн трансляцій в рамках діяльності «Громадського прес-центру «Діалог» показала високий інтерес аудиторії до такого нового формату. «Навіть попри не досить якісний звук, інтерес громади був високим. Так, кількість переглядів у першу ж годину після завершення онлайн трансляції стрімко зросла, і перевищила прогнозовані очікування редакції (замість сотні переглядів ми фіксуємо кілька тисяч). А кожен наступний ефір призводить до подальшого зростання аудиторії, яка безпосередньо дивиться нас онлайн та бере активну участь у дискусії». Таку ефективну роботу редакції із аудиторією під час дискусій оцінили і самі учасники. «Редакція може засвідчити, що окремі ефіри, як наприклад брифінг головного лікаря Нового Роздолу, спонукали гостя студії замислитись над необхідністю постійного інформування про стан справ та впровадження реформ у міській лікарні. І цю послугу, за попередньою домовленістю, наша редакція надаватиме на платній основі», – поділилася досвідом Ірина Телька.

Петро Магур з міста Борислав, приїхав на воркшоп до Львова щоб знайти відповідь на питання як збільшити надходження до бюджету газети. Його редакція успішно пройшла роздержавлення, але відразу відчула нестачу коштів, які б забезпечили нормальне функціонування видання. «Я приїхав до Львова щоб навчитися працювати у нових умовах: набути нових знань та навиків, а також познайомитися із досвідом роботи інших редакцій», – розповів Петро. – «На воркшопі отримав нові знання про роботу з електронним ЗМІ та первісні навички щодо написання проектів. Окрім того, що було дуже важливим для мене, познайомився із успішним досвідом роботи інших реформованих редакцій. Після розповіді Ірини Тельки про досвід роботи миколаївських журналістів у нових умовах, вирішив познайомити із досягненням миколаївських колег працівників міської газети Борислава».

 

Тепер Петро повезе усю редакцію газети «Нафтовик Борислава» до колег – у Миколаїв Львівської області. «Щоб познайомити працівників нашої редакції із досвідом роботи миколаївської газети. Поїздку запланували на 8 листопада».

 

«Редакторський Портал» неодмінно повідомить про результати цього візиту – слідкуйте за новими повідомленнями.

Серія дводенних воркшопів для редакторів місцевих медіа Українська Асоціація Медіа Бізнесу проводить в рамках проекту «Поширення успішного досвіду місцевих медіа для збільшення стійкості усіх реформованих друкованих медіа». Це стало можливим завдяки фінансовій підтримці проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) “Медійна програма в Україні”, який впроваджується міжнародною організацією Internews.