Наш проєкт “Платформа для обговорення та подолання проблем ВПО” мав суспільно важливу тематику й був направлений на допомогу внутрішньо переміщеним особам у розв’язанні наявних проблем та викликів. А саме, з працевлаштуванням й потребою в правовій та психологічній допомозі.

Важливою складовою кожного виготовленого матеріалу були дієві поради та контакти відповідних безоплатних державних чи громадських ініціатив. Ці матеріали мали характер інструкцій, рекомендацій та дорожніх карт по розв’язанні проблем і подоланні викликів.

Чому ми обрали саме таку тематику? Тут все просто. Вторгнення росії в Україну принесло руйнування, смерті та горе у південно-східні території нашої країни. До Полтави війна не дісталася, наше місто перетворилося на справжній гуманітарний хаб та стало новим домом для десятків тисяч внутрішньо переміщених осіб.

Ці люди зазвичай мають багато спільних проблем, які можна вирішити за допомогою безоплатних державних та громадських ініціатив. Державні організацію, які надають безоплатну допомогу зазвичай не мають структурованої та чіткої інформаційної політики, а громадські організації – доступу до медіаресурсу. Через це складається доволі неприємна ситуація: внутрішньо переміщені особи мають специфічні потреби й зовсім не володіють інформацією про те, як їх задовольнити.

Це стало причиною нашого фокусування на саме цій суспільно-важливій тематиці.


Режисер монтажу Сергій Генералов за роботою

Цей проєкт дозволив нашому медіа збільшити кількість виробленого та опублікованого регіонального суспільно-важливого контенту. А ще – посилити нашу присутність на цифрових платформах.

Проєкт тривав два місяці (жовтень та листопад 2023-го року). Перший етап проєкту передбачав проведення панельних дискусій в прямому ефірі, а другий – створення та дистрибуцію трьох мініфільмів. Загалом за період з 1 жовтня по 30 листопада охоплення Facebook-сторінки збільшилося на 20,6%, а відвідування на 111,9% в порівнянні з минулим періодом.

Показники сторінки Facebook

В кожному суспільно важливому проєкті є два ключові елементи, що гарантують його успішність – досвідчений творчий колектив та ефективна взаємодія з представниками влади й громадських організацій.

Команда ГО “Полтавське громадське телебачення” працює не перший рік та реалізувала схожі проєкти раніше. Важливою для нас стала й допомога ментора Української Асоціації Медіа Бізнесу, який надав нам рекомендації та необхідні контакти.

Жодних проблем з залученням до знімального процесу представників органів влади та громадських організацій ми також не мали. Чому? Наш проєкт не мав заангажованості та став майданчиком, де держслужбовці та активісти могли розповісти про свою діяльність.

Підсумовуючи вище написане, можна додати: обов’язково втілюйте в життя задуми своїх суспільно-важливих проєктів. Це не лише збільшить повагу та цікавість до вашого медіа, а й реально допоможе жителям вашого регіону.

Публікація підготовлена за фінансової підтримки Європейського Союзу. Її зміст є виключною відповідальністю ГО “Полтавське громадське телебачення” і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу