Прем’єр-міністр Австралії заявив у понеділок, що очікує “відчутні наслідки” планів свого уряду щодо примушення цифрових платформи платити за журналістику після того, як Facebook пригрозив заблокувати австралійським видавцям та приватним особам можливість ділитися новинами.

Прем’єр-міністр Скотт Моррісон заявив, що минулого тижня обговорював запропоновані закони з “керівниками вищої ланки”, включаючи Сундара Пічай,  виконавчого директора Google.

Керуючий директор Facebook в Австралії та Новій Зеландії Уілл Істон попереджав минулого тижня, що закони, які передбачають оплати соціальною мережею та Google австралійським медіа-організаціям, можуть призвести до блокування контенту з Австралії у Facebook замість оплати за нього.
Дехто розглядав це попередження як спробу переконати інші країни відмовитися від ухвалення законодавчих актів, які можуть змушувати цифрових гігантів платити за новини, які вони беруть у комерційних ЗМІ.


Австралія розробляє остаточну редакцію законодавства після періоду консультацій, який закінчився наприкінці серпня.
Оригінал цієї публікації – тут: https://www.foxbusiness.com/media/australian-pm-expect-sensible-outcome-to-government-plan-to-make-digital-platforms-pay-for-journalism